Particulieren

Belastingaangifte doen?

Heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst om aangifte te doen? Dan moet u voor 1 mei uw aangifte hebben ingediend.

Maar ook als u geen brief heeft ontvangen van de Belastingdienst, kunt u in veel gevallen verplicht zijn om uw aangifte in te vullen. Bijvoorbeeld wanneer u naast uw huidige baan nog extra inkomsten heeft gehad waarvan de belastingdienst niet op de hoogte is. U dient dan uit eigen beweging aangifte te doen. De belastingdienst verlangt dat uw aangifte op tijd, volledig en juist is. Voldoet uw aangifte niet aan deze voorwaarden, dan kan dit u soms een vervelende boete opleveren.

Hulp bij het invullen van uw aangifte?

Omdat de fiscale wet- en regelgeving constant verandert, is de complexiteit enorm toegenomen. En alhoewel de Belastingdienst het ons makkelijker heeft gemaakt door de mogelijkheid te bieden om een vooraf ingevulde aangifte aan te vullen, kunt u daarbij makkelijk zaken over het hoofd zien of aftrekposten vergeten. Het is daarom raadzaam om uw IB- aangifte door een professional in te laten vullen.

FiscAlm neemt u voor een voordelig tarief deze taak uit handen en stelt voor u een solide en volledige aangifte vast. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Mijn werkwijze?

U kunt mij telefonisch of per email bereiken met uw vragen of verzoek om aangifte te doen. Ik verwerk vrijwel alle aangiftes – met uitzondering van aangiftes Erfbelasting – op afstand. Wenst u toch een bezoek aan huis om de aangifte bij u thuis te laten invullen, dan is dit alleen mogelijk buiten de drukke aangiftemaanden (maart en april) en zult u zelf uitstel moeten aanvragen. Als u mij verzoekt uw aangifte te verzorgen, stuur ik u een lijst met benodigde stukken, en zodra u alles verzameld heeft, kunt u alles naar mij toesturen of bij mij thuis afgeven. Ik vraag geen uitstel aan, en maak u aangifte binnen relatief korte tijd in orde. Deze werkwijze is ook van toepassing op aangiftes voor zzp’ers.

Fiscaal advies

Naast het verzorgen van uw IB-aangifte kan FiscAlm u ook van dienst zijn bij het verstrekken van advies bij overige belastingvraagstukken. Bijvoorbeeld wanneer u van plan bent om een tweede woning te kopen, of van uw pensioen te gaan genieten in het buitenland.

Maar denkt u ook aan:

  • Schenkingen (bijv. aan uw kinderen)
  • Ontslag (gouden handdruk)
  • Echtscheiding
  • Overlijden (nalatenschap)
  • Middeling

Bel of email gerust als u nog meer vragen heeft, of voor het maken van een afspraak!