Particulieren

Belastingaangifte doen?

Heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst om aangifte te doen? Dan moet u voor 1 mei uw aangifte hebben ingediend.

Maar ook als u geen brief heeft ontvangen van de Belastingdienst, kunt u in veel gevallen verplicht zijn om uw aangifte in te vullen. Bijvoorbeeld wanneer u naast uw huidige baan nog extra inkomsten heeft gehad waarvan de belastingdienst niet op de hoogte is. U dient dan uit eigen beweging aangifte te doen. De belastingdienst verlangt dat uw aangifte op tijd, volledig en juist is. Voldoet uw aangifte niet aan deze voorwaarden, dan kan dit u soms een vervelende boete opleveren.

Hulp bij het invullen van uw aangifte?

Omdat de fiscale wet- en regelgeving constant verandert, is de complexiteit enorm toegenomen. En alhoewel de Belastingdienst het ons makkelijker heeft gemaakt door de mogelijkheid te bieden om een vooraf ingevulde aangifte aan te vullen, kunt u daarbij makkelijk zaken over het hoofd zien of aftrekposten vergeten. Het is daarom raadzaam om uw IB- aangifte door een professional in te laten vullen.

FiscAlm neemt u voor een voordelig tarief deze taak uit handen en stelt voor u een solide en volledige aangifte vast. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Mijn werkwijze?

U kunt mij telefonisch of per email bereiken voor het  maken van een afspraak. De afspraak kan bij u thuis plaatsvinden of op een andere locatie. Is een geplande afspraak geen optie, dan kunt u er ook voor kiezen om uw stukken danwel digitaal of kopieën via aangetekende post op te sturen – download hiervoor de – Checklist IB 2021 – waarna uw aangifte snel en accuraat ingediend wordt.

Fiscaal advies

Naast het verzorgen van uw IB-aangifte kan FiscAlm u ook van dienst zijn bij het verstrekken van advies bij overige belastingvraagstukken. Bijvoorbeeld wanneer u van plan bent om een tweede woning te kopen, of van uw pensioen te gaan genieten in het buitenland.

Maar denkt u ook aan:

  • Schenkingen (bijv. aan uw kinderen)
  • Ontslag (gouden handdruk)
  • Echtscheiding
  • Overlijden (nalatenschap)
  • Middeling

Bel of email gerust als u nog meer vragen heeft, of voor het maken van een afspraak!