Belastingaangifte particulieren

Belastingaangifte doen?

Heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst om belastingaangifte te doen? Dan moet u voor 1 mei elk jaar uw aangifte hebben ingediend.

Maar ook als u geen brief heeft ontvangen van de Belastingdienst, kunt u in veel gevallen verplicht zijn om uw aangifte in te vullen. Bijvoorbeeld wanneer u naast uw huidige baan nog neveninkomsten (denk aan PGB, alfahulp e.d.) heeft gehad waarvan de belastingdienst niet op de hoogte is. Of als u spaargeld heeft boven de vermogensdrempel waarover u vermogensbelasting verschuldigd bent. U dient dan uit eigen beweging aangifte te doen. De belastingdienst verlangt dat uw aangifte op tijd, volledig en juist is. Voldoet uw aangifte niet aan deze voorwaarden, dan kan dit u soms een vervelende boete opleveren.

Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte?

Omdat de fiscale wet- en regelgeving constant verandert, is de complexiteit enorm toegenomen. En alhoewel de Belastingdienst het u makkelijker heeft gemaakt door de mogelijkheid te bieden om een vooraf ingevulde aangifte aan te vullen, kunt u daarbij makkelijk zaken over het hoofd zien of aftrekposten vergeten. Het is daarom raadzaam om uw IB- aangifte door een professional in te laten vullen.

FiscAlm neemt u voor een voordelig tarief deze taak uit handen en stelt voor u een solide en volledige belastingaangifte vast. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Mijn werkwijze?

U kunt mij telefonisch, maar bij voorkeur (i.v.m. klantbezoeken) per email bereiken voor het  maken van een afspraak. De afspraak kan bij u thuis plaatsvinden of op een andere locatie. Is een geplande afspraak geen optie, dan kunt u er ook voor kiezen om uw stukken digitaal toe te sturen – download hiervoor de  checklist – Checklist IB 2021 – waarna uw aangifte snel en accuraat ingediend wordt. Voor het indienen op afstand is wel een machtigingscode nodig. Deze kunt u en eventueel uw partner makkelijk aanvragen op https://machtigen.digid.nl/. U logt dan in met uw eigen DIGID en verschaft mij – als aangever – een machtigingscode om uw aangifte in orde te maken. Zo geeft u niet uw DIGID uit handen, en bespaart u voorrijkosten!

Er kan zowel contant ter plekke of achteraf op basis van een factuur betaald worden.

Fiscaal advies

Naast het verzorgen van uw IB-aangifte kan FiscAlm u ook van dienst zijn bij het verstrekken van advies bij overige belastingvraagstukken. Bijvoorbeeld wanneer u van plan bent om een tweede woning te kopen, of u bent als zzp’er begonnen, en wenst fiscaal advies.

Maar denkt u ook aan:

  • Schenkingen (bijv. aan uw kinderen)
  • Ontslag (gouden handdruk)
  • Echtscheiding
  • Overlijden (nalatenschap)

Bel of email gerust als u nog meer vragen heeft, of voor het maken van een afspraak!