Belastingaangifte particulieren

Belastingaangifte doen?

Heeft u een brief ontvangen van de Belastingdienst om belastingaangifte te doen? Dan moet u voor 1 mei elk jaar uw aangifte hebben ingediend.

Maar ook als u geen brief heeft ontvangen van de Belastingdienst, kunt u in veel gevallen verplicht zijn om uw aangifte in te vullen. Bijvoorbeeld wanneer u naast uw huidige baan nog neveninkomsten (denk aan PGB, alfahulp e.d.) heeft gehad waarvan de belastingdienst niet op de hoogte is. Of als u spaargeld heeft boven de vermogensdrempel waarover u vermogensbelasting verschuldigd bent. U dient dan uit eigen beweging aangifte te doen. De belastingdienst verlangt dat uw aangifte op tijd, volledig en juist is. Voldoet uw aangifte niet aan deze voorwaarden, dan kan dit u soms een vervelende boete opleveren.

Hulp bij het invullen van uw belastingaangifte?

Omdat de fiscale wet- en regelgeving constant verandert, is de complexiteit enorm toegenomen. En alhoewel de Belastingdienst het u makkelijker heeft gemaakt door de mogelijkheid te bieden om een vooraf ingevulde aangifte aan te vullen, kunt u daarbij makkelijk zaken over het hoofd zien of aftrekposten vergeten. Het is daarom raadzaam om uw IB- aangifte door een professional in te laten vullen.

FiscAlm neemt u voor een voordelig tarief deze taak uit handen en stelt voor u een solide en volledige belastingaangifte vast. Zo weet u zeker dat u krijgt waar u recht op heeft en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

Mijn werkwijze?

U kunt mij telefonisch op telefoonnummer 06-45174499, maar bij voorkeur via het contactformulier op mijn website of per email (info@fiscalm.nl) bereiken voor meer informatie. Particuliere aangiftes werk ik in vrijwel alle gevallen zelfstandig uit, en naar aanleiding van uw persoonlijke situatie stuur ik u een lijst met benodigde stukken. Deze stukken kunt u vervolgens inclusief machtigingscodes (ik laat weten hoe u deze kunt aanvragen) naar mij toemailen, dan wel op mijn adres op Regentesseweg 68 afgeven of in mijn brievenbus deponeren. U kunt de stukken al voor 1 maart naar mij doen toekomen, des te sneller zal ik vanaf 1 maart met uw aangifte aan de slag gaan.  Heeft u wel behoefte aan een huisbezoek waarbij ik met u samen de aangifte invul, dan zou dit – vanwege de drukte in maart en april – pas na 1 mei mogelijk zijn. U kunt dan het beste zelf uitstel aanvragen tot 1 sept. Let wel op, bij huisbezoek reken ik voorrijkosten.

Er kan zowel contant ter plekke of achteraf op basis van een factuur betaald worden.

Fiscaal advies

Naast het verzorgen van uw IB-aangifte kan FiscAlm u ook van dienst zijn bij het verstrekken van advies bij overige belastingvraagstukken. Bijvoorbeeld wanneer u van plan bent om een tweede woning te kopen, of wanneer u als zzp’er begonnen bent, en fiscaal advies wenst.

Maar denkt u ook aan:

  • Schenkingen (bijv. aan uw kinderen)
  • Middeling
  • Echtscheiding
  • Overlijden (nalatenschap)

Bel of email gerust als u nog meer vragen heeft, of voor het maken van een afspraak!